top of page
Antecedentes de puntos

Rock a l’Ateneu de la Fundació Iluro

Actualizado: 21 mar 2023

Aquest matí, els alumnes de sisè de Primària, hem visitat l’Ateneu de la Fundació Iluro per veure l’Exposició homenatge a Jordi Tardà.

Jordi Tardà va néixer a Mataró, ciutat on es va iniciar en el món de la música. L’any 1971 ja va organitzar una marató musical de 12 hores dedicada als Rolling Stones, un grup que ha anat sempre lligat a la seva vida i del que tots podem recordar la seva cèlebre expressió radiofònica ‘Paraula de Stone’.

Entre els objectes hi destaquen peces de Pau Riba, Sau, Sopa de Cabra, El Último de la Fila, Salvajes o Los Mustang, també de grups espanyols com Burning, Ramoncín o Rosendo, entre d’altres. Igualment, sobresurten col·leccions de vinils (molts d’ells signats), discos d’or i platí d’intèrprets i grups internacionals com els Beatles, Metallica o U2; instruments com la guitarra d’Eric Clapton o el baix de Paul McCartney; o complements i vestuari d’artistes com Mick Jagger, Frank Sinatra, Prince o Madonna.

L’activitat ha començat amb una visita comentada a l’exposició, on hem vist les peces de la col·lecció Tardà.

Després hem anat a l’espai de treball, on a partir d’un anàlisi dels diversos grups que hem observat durant el recorregut, ens han proposat crear el nostre propi grup de Rock!

En Pere, el nostre monitor, ens ajudava i feia de guia en tot moment, mostrant-nos exemples i les peculiaritats que hi ha darrera d’algunes de les figures i obres més destacades.

Hem creat el nostre logotip i ens hem constituït com a grup de Rock, per després pensar el títol del nostre primer single i composar ràpidament la tornada d’aquest; treballant així de forma molt general, les qualitats de ritme, repetició i rima que tenen les cançons comercials que busquen el fenomen de masses.

Hem continuat amb la portada i contraportada de la caràtula i amb l’etiqueta del vinil.

Després hem creat l’estructura del grup, mitjançant el repartiment dels diversos rols entre els diferents components, amb un nom comercial i com tot bon grup de Rock hem organitzat la nostra Gira.

Finalment, hem fet un concert per la resta de la classe exposant el nostre projecte.

La segona activitat es tractava de crear un FanZine.

Hem redactat una editorial on hem donat l’opinió sobre l’exposició que hem vist.

En aquesta activitat, per tal de treballar el contingut de l’exposició amb més deteniment, se’ns han presentat diverses propostes lúdiques a mode de curiositats i passatemps, dintre del mateix context de les publicacions periodístiques on hem reforçat de forma més dinàmica i entretinguda, la informació proporcionada durant la visita.

Hem de donar les gràcies a totes les persones de l’Ateneu de la Fundació Iluro pel tracte que hem rebut, sobretot a en Pere el nostre monitor i a en Joaquim per facilitar-nos poder gaudir d’aquesta experiència!

Aquí us deixem algunes fotografies, la resta a l’àlbum de l’escola.

dav


sdr


dav


dav


dav


dav


dav


sdr


dav


dav


dav


sdr


sdr


dav


dav


1 visualización

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Facebook
bottom of page