top of page
Antecedentes de puntos

Analitzem els personatges de la llegenda de sant Jordi!

La coeducació és un exercici important que podem posar en pràctica tant els més petits de casa com els mateixos adults. Des de les primeres edats veiem que la societat, a vegades inconscientment, alimenten alguns estereotips sexistes, és per això que hem volgut reflexionar i analitzar els personatges de la llegenda de sant Jordi.


Primerament, vam veure i recordar quina és la llegenda original de sant Jordi. Després vam voler parlar sobre els personatges que apareixen i les seves conductes.

Segons nosaltres el drac és ferotge, està enfadat perquè té gana, és dolent i violent, és agressiu i sent ràbia. El sant Jordi està content, però també veiem que és agressiu, que està enfadat, que no té por o igual una mica i que és molt valent. I la princesa té por de tot, està trista i nerviosa, és calmada, no és valenta i està enamorada. Us adoneu de quants estereotips reben sense haver-ho dit a la història? Us heu adonat que la princesa no té nom?


L'exercici que tots podem fer i que hem dut a terme ha estat: adonar-se de totes aquestes etiquetes i fer una primera reflexió de com ens agradaria que fossin els nostres personatges de la llegenda. El drac ens agradaria que fos bo, alegre, calmat, content, amb por i enamorat. El sant Jordi content, calmat, enamorat i que fos amic del drac. I la princesa que fos valenta, bona, graciosa, sense por i calmada. Totes aquestes idees les vam voler plasmar amb un dibuix.














El dibuix de l'Estrella és un gran exemple del canvi de mirada!



8 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Facebook
bottom of page