top of page
Antecedentes de puntos

Dia Internacional de la Llengua Materna

El 21 de febrer és el Dia Internacional de la Llengua Materna. Per tal d’aprofundir vers el tema, els nois i noies de 6è, després de fer un treball previ a l'aula, hem anat a la Biblioteca Pompeu Fabra per veure l’exposició “Les llengües dels catalans. Les llengües de Mataró”.


Un cop allà, hem pogut descobrir la diversitat espectacular que conforma el nostre patrimoni lingüístic, com a resultat de la diversitat de procedències de les persones d'arreu del món que s'han establert al nostre país. I entre les seves aportacions tenen un lloc especial les llengües que parlen. També hem après que a Mataró hi viuen persones de més de 100 nacionalitats que parlen més de 120 llengües diferents.


Finalment, ens han explicat que la UNESCO va proclamar l’any 2000 el 21 de febrer Dia Internacional de la Llengua Materna per commemorar la mort d’estudiants que es manifestaven en defensa de la seva llengua, el bangla, a Dhaka, Paquistan, l’any 1952.Cuidar les llengües és un dret i un deure de tots i totes!

19 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo

Comentários


  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Facebook
bottom of page