top of page
Antecedentes de puntos

EL PODER DE LES PARAULES: ETIQUETES

Amb la lectura dels contes "Etiquetes" i "La fàbrica d'etiquetes", l'alumnat de 4t han pres consciencia, del poder de les paraules en general, i de l'impacte de les etiquetes en particular: tant les que diem als altres, com les que rebem del nostre entorn.

La majoria d'aquestes etiquetes les posem de manera insconscient, però si no les parem de repetir, la persona en qüestió s'acabarà creient tant les etiquetes que els altres li hauran posat que només sabrà comportar-se d'aquesta manera.

Les etiquetes LIMITEN el nostre comportament i ens ENCASELLEN. Al final, els infants acaben emmotllant-se a aquesta casella en resposta a les expectatives que els altres han posat sobre ells.

Reflexionant sobre el tema, els infants de 4t s'han adonat que tots hem portat o portem alguna etiqueta a sobre i que de vegades és molt complicat treure-se-la, ja que amb el pas del temps ens acostumem a portar-la. D'altra banda, també han arribat a la conclusió de la relació directa que hi ha entre aquestes etiquetes i la seva autoestima i autoconcepte... Per tant, hem de deixar de subestimar el poder de les nostres paraules i pensar sempre abans de parlar.

No som dolents, ganduls, tontos, desordenats, mentiders... sinó que en en un moment determinat actuem d'aquesta manera. Així que si tenim això present, mirem de canviar el nostre discurs i fer referència a la conducta i NO a la persona.

En definitiva: NI POSITIVES, NI NEGATIVES... LES ETIQUETES SEMPRE LIMITEN!


















12 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Facebook
bottom of page